ТОП-7 смачних та корисних рецептів на протеїні
Протеїновий порошок зі спортивного харчування можна не тільки вживати розчинивши в соці, молоці або воді. Його можна використовувати для приготування страв, кондитерських виробів та традиційних напоїв. Замінивши спортхарчівським протеїном цукор та борошно можна приготувати низьковуглеводні, а значить і низькокалорійні кондитерські вироби з чудовим смаком та високою біологічною цінністю за рахунок високого вмісту білка. Вони допоможуть урізноманітнити меню спортсменів, фітнесистів, ЗОЖників, веганів, діабетиків та тих, хто дотримується режиму низьковуглеводного харчування з метою схуднення.
к содержанию ↑1 – Смузі Perfection
Найсмачніша відновлювальна суміш після тренінгу або повноцінний сніданок після ранкового бігу під час схуднення.
Складові:
- протеїн, креатин, L-глютамін – по 1 мірній ложці;
- насіння льону (порошок) – 2 ст.л.;
- посічена білокачанна капуста – 300 мл;
- пюре з банана – 100 мл;
- мед або солодкий сироп без цукру (карамель) – 1 ст.л.;
- м’якоть авокадо – ¼ плода;
- кубики персика (св., конс., замор.) – 100 мл;
- мигдальне молоко – 200 мл;
- сік лимона – 1 ч.л.;
- сіль – дрібка.
Приготування триватиме кілька хвилин. Після змішування всіх компонентів у чаші блендера потрібно лише довести смузі до смаку сиропом чи медом.
к содержанию ↑2 – Гарбузові оладки
Урізноманітнити буденні осінньо-весняні сніданки можна гарбузовими оладками. Рекомендуємо їх тим, хто перебуває у періоді нарощування м’язової маси.
Складові:
- NORTH COAST COLD PRESSED PUMPKIN PROTEIN – 1 мірна ложка;
- сирий яєчний білок – 2 шт.,
- кокосова олія – 1 ч.л.;
- тертий на дрібній тертці гарбуз – 2 ст.л.;
- мигдальне борошно – 2 ст.л.;
- ванілін – на кінчику ножа;
- спеції – ч. л.;
- сіль – дрібка;
- кондитерський розпушувач – ¼ ч.л.
- вода – щоб довести до консистенції густої сметани.
При бажанні, насолода оладок регулюється солодким сиропом без цукру зі смаком карамелі. Готуються гарбузові оладки на олії так само, як і класичні оладки. Як соус до них рекомендуємо пюре з 1-2 перестиглих бананів.
к содержанию ↑3 – Кокосово-горіхове печиво з протеїном
Це низьковуглеводне печиво задовольнить потяг до солодкого у тих, хто перебуває на сушці або худне.
Складові:
- протеїн ISO WHEY ZERO (печиво-крем) – 1 мірна ложка;
- кокосове борошно – 6 ст.л.;
- сирий яєчний білок – 1 яйце;
- горіхове масло – 50 мл;
- харчова сода – ¼ ч. л.;
- POWER PRO ФІТНЕС ДЖЕМ ЗЕЛЕНЕ ЯБЛУКО – 1 ст.л.;
- гранульована стевія – 1 ч. л.;
- паста з мигдального борошна – 1 ч. л.;
- ванілін – на кінчику ножа;
- кориця – ¼ ч. л.;
- сіль – ¼ ч.л;
- вода – 1 ст.л.
Поки розігрівається духовка (180 °C), замісіть тісто з усіх інгредієнтів, загорніть у харчову плівку і дайте йому відпочити на нижній полиці холодильника протягом 15 хвилин. Застеліть холодне деко кондитерським пергаментом. Сформуйте з тіста кульки Ø 5 см. Поступово розподіліть їх по деку. Притисніть хрест-навхрест кожну кульку вилкою. Випікайте печиво 7 хвилин. Викладіть на тарілку і дайте охолонути печиву з протеїном під серветкою.
к содержанию ↑4 – Бананово-вівсяне печиво з протеїном та арахісовою пастою
Рецепт екстра енергетичного печива з протеїном для спортсменів та прихильників активного способу життя, що дає запас енергії на цілий день.
Складові:
- протеїн зі смаком банана – 1 мірна ложка;
- перезрілі банани – 2 шт.;
- вівсяні пластівці – 300 мл;
- мелена кориця – 1 ч. л.;
- кондитерський розпушувач – ¼ ч. л.;
- сіль – дрібка;
- попередньо розмочені родзинки та/або шматочки кураги – 100-200 мл.
- стружка гіркого шоколаду – для декору;
- арахісова паста – для намазування.
На 2 години запарте вівсяні пластівці, заливши їх киплячою водою в термосі так, щоб її шар був на 1 см вище за рівень пластівців. По закінченні 2 годин ретельно змішайте в мисці протеїн, какао та вівсяні пластівці, а в каструльці мед, сироп та масло. Підігрійте мед, з сиропом та олією на середньому вогні, а потім влийте в суміш протеїну, какао та пластівців. Сформуйте маленькі колобки, розміром як кулька для пінг-понгу, при бажанні обваляйте їх або посипте кокосовою стружкою.
Поставте блюдо із колобками на нижню полицю холодильника на 15 хвилин. Подавайте разом з арахісової пастою, якою можна намазувати колобок перед їжею або їсти її вприкуску.
к содержанию ↑5 – Соєві колобки
Ці кондитерські кульки ідеальні як полуденок, перекус до або після тренування.
Складові:
- протеїн SCITEC NUTRITION SOY PRO – 300 мл;
- арахісове масло – 200 мл;
- мед – 150 мл;
- запарені вівсяні пластівці – 300 мл;
- солодкий сироп без цукру – 2 ст.л.;
- кокосова стружка – для декору (за бажанням);
- арахісова паста – для намазки.
На 2 години запарте вівсяні пластівці, заливши їх киплячою водою в термосі так, щоб її шар був на 1 см вище за рівень пластівців. По закінченні 2 годин ретельно змішайте в мисці протеїн, какао та вівсяні пластівці, а в каструльці мед, сироп та масло. Підігрійте мед, з сиропом та олією на середньому вогні, а потім влийте в суміш протеїну, какао та пластівців. Сформуйте маленькі колобки, розміром як кулька для пінг-понгу, при бажанні обкатайте їх або посипте кокосовою стружкою.
Поставте блюдо із колобками на нижню полицю холодильника на 15 хвилин. Подавайте разом з арахісової пастою, якою можна намазувати колобок перед вживанням або їсти її вприкуску.
к содержанию ↑6 – Пісочне манго-горіхове печиво
У цій найніжнішій пісочній випічці використовується веганський протеїн, тому цей рецепт ідеальний для всіх спортсменів, у тому числі й прихильників веганства та вегетаріанства.
Складові:
- протеїн для веганів RULE 1 PLANT (ванільний крем) – 1 порція;
- мелені горіхи (суміш) – 200 мл;
- тертий гарбуз або морква – 100 мл;
- дрібно порізані сухофрукти (манго) – 1 ст.л.;
- кокосове молоко – 50 мл;
- кокосове масло – 2 ст.л.;
- солодкий сироп без цукру QUAMTRAX SAUCE MANGO – за смаком
Увімкніть духовку на 160 °C. Змішайте всі інгредієнти блендером до консистенції тіста. Сформуйте невеликі коржики та рівномірно розподіліть їх по кондитерському пергаменту, покладеному на холодне деко. Випікайте печиво на середній полиці протягом 15 хвилин. Перед подачею охолодіть, накривши гірку з коржиків серветкою.
к содержанию ↑7 – Коктейль Strawberry evening
Для приготування напою, який допоможе розслабитись після робочого дня та вечірнього тренування, знадобиться блендер.
Складові:
- протеїн зі смаком полуниці – 1 мірна ложка;
- полуничний сік – 100 мл;
- грецький йогурт (0%) – 150 мл;
- паста з мигдального борошна – 1 ст.л.;
- POWER PRO ФІТНЕС ДЖЕМ АРОМАТНА ПОЛУНИЦЯ без цукру – за смаком;
- колотий лід (крихта) – 200 мл.
У сезон полуниці до коктейлю можна додавати свіжі ягоди. У святкові дні можна балувати себе алкогольним варіантом полуничного вечора. У такому випадку 50 мл полуничного соку замінюється 50 мл бананового лікеру або замість 50 мл йогурту додається 50 мл будь-якого варіанту молочного або навіть яєчного лікеру, наприклад, Бейліс (Baileys Irish Cream) або Адвокат (Advocaat).
Сучасна спортивна дієта – це корисно, і смачно, і креативно!