Жироспалювачі користуються величезною популярністю в усьому світі. В аптеках, магазинах спортивного харчування можна зустріти досить великий асортимент цих засобів. Далеко не кожен спортсмен знає, як вибрати правильний спалювач жиру, який буде ефективний і не зашкодить здоров’ю.

Якими бувають жироспалювачі?

Розглянемо види жироспалювачів:

  1. жироспалювачі для спорту;
  2. аптечні біологічно активні добавки;
  3. лікарські засоби з ліполітичним ефектом.

Жироспалювачі для спорту

Ці засоби покликані спалювати жир шляхом поліпшення вилучення гліцерину, що міститься в жирових клітинах. Найчастіше до складу входять екстракти перцю червоного, гуарани, кофеїн, форсколін. Саме за рахунок цих речовин препарати мають термогенний ефект. Під час тренування відбувається підвищення температури тіла, що сприяє прискоренню метаболізму.

Аптечні біологічно активні добавки

БАДи, які продаються в аптеках, зазвичай містять аналогічні спортхарчу речовини, наприклад, екстракт гуарани, піколінат хрому, карнітин. Також продаються добавки, що містять компоненти, які блокують засвоєння жирів з їжі, наприклад, хітозан, бромелайн.

Лікарські засоби з ліполітичним ефектом

До таких препаратів відноситься ЕКА, який містить ефедрин, аспірин і кофеїн. Він знижує апетит, підвищує швидкість обміну речовин в організмі, але в той же час може викликати напади психозу, підвищувати частоту серцевих скорочень, а також викликає тремор кінцівок. Спортивне харчування жироспалювачі поділяють на термогеники, які прискорюють метаболізм за допомогою підвищення температури тіла, і ліпотропіки, що блокують синтез жиру в організмі.

к содержанию ↑

Вибираємо кращий жироспалювач

Ефективний жироспалювач для чоловіків

Спортивні тренування у чоловіків більше спрямовані на нарощування маси м’язів і збільшення витривалості. Найчастіше чоловіки займаються силовими навантаженнями. У препарати, покликані прибрати жир, входить, як правило, більше «агресивних» речовин, таких, як кофеїн, гуарана, катехоламін. Нерідко до складу додають також екстракти зеленого чаю і альфа-ліпоєвої кислоти. Високий рейтинг має препарат Lipo-6, який представляє собою капсулу, яка містить рідкі речовини. Вони мають швидку швидкість всмоктування і запуску процесу схуднення. Препарат спрямований на зменшення жирових відкладень на боках і животі, зберігаючи при цьому м’язову масу. Спортсмени помічають після курсу Lipo-6 підвищення працездатності і витривалості без побічних ефектів.

к содержанию ↑

Жироспалювач для жінок

Фітнес для жінок частіше спрямований на аеробний ефект. Зазвичай це біг, плавання, танці, лижі та інші види. Такі заняття, в основному, спрямовані на схуднення, підвищення тонусу м’язів і пов’язані зі швидкістю виконання. Саме тому в жіночі препарати входить менша кількість активних компонентів. Велику популярність серед добавок, покликаних спалювати жирові відкладення, завоювали Л-карнітин, оскільки вони не мають протипоказань і дають потрібний результат. Завдяки Л-карнітину схуднути можна на 5 кг щомісяця.

к содержанию ↑

Як отримати максимальний ефект від спалювачів жиру

Препарати з кофеїном краще приймати за годину перед початком занять в дозуванні до 3 таблеток. Так як ця речовина сприяє стимулюванню нервової системи, то відпочинок після тренувань необхідно збільшити.

Засоби, що містять екстракт гуарани, містять набагато більше кофеїну, ніж сама кава. Кофеїн з гуарани діє плавно і м’яко, що не викликає перезбудження нервової системи. Крім цієї властивості гуарана містить в складі мікроелементи і вітаміни. Прийом гуарани краще почати 2 рази в день після їди. Максимальна доза – до 3 мг

к содержанию ↑

Чи шкідливо приймати жироспалююче харчування для організму

Побічні ефекти від прийому

Під час прийому жироспалюючого харчування можливе підвищення артеріального тиску, посилення серцебиття. Нерідко такі засоби призводять до розбалансування роботи ендокринної системи. Постійний прийом може викликати звикання. Деякі спортсмени помічають, що після кількох курсів таких препаратів сповільнюється обмін речовин, що призводить до підвищення ваги.

Протипоказання до застосування

Не рекомендується приймати жироспалювачі для фітнесу людям, які страждають від гіпертонії, безсонням, серцевих захворювань, атеросклерозом, високою збудливістю, а також особам з захворюваннями щитовидної залози.

Спалювачі жиру в спортивному харчуванні набирають величезну популярність як у чоловіків, так і у жінок. Препарати сприяють підвищенню метаболізму, посиленню швидкості спалювання жиру, що допомагає тримати тіло в хорошій формі і бути в тонусі. Важливо знати, що склад жироспалювачів може бути різним. Перед покупкою необхідно ознайомитися з інструкцією, в якій вказані побічні ефекти і протипоказання. Правильно підібраний спалювач жиру допоможе знизити частку жирових відкладень, створити красиве рельєфне тіло і сприяти ефективності тренувань.