Почали тренування з метою побудови нових форм тіла? Тоді потрібно замовити та купити спортивне харчування – сироватковий протеїн. На відміну від добавок, зроблених з казеїну, яєць, м'яса, риби, сої, бобів, рису чи конопель, протеїн із сироватки найкраще допомагає у нарощуванні м'язів та зберігає їх від руйнування під час схуднення/сушіння. Істотна і ціна сироваткового протеїну. Один із трьох його різновидів – WPC-концентрат, доступний усім любителям фітнесу, бодібілдерам та спортсменам, у тому числі й тим, хто п'є таку добавку для підтримки оптимальної фізичної форми.
У порівнянні з білковими добавками спортивного харчування, зробленими з іншої сировини, сироватковий протеїн має такі переваги:
Головний секрет популярності сироваткового протеїну серед спортсменів – легкість та висока швидкість засвоєння добавки – від 40 до 60 хвилин при розведенні у воді чи соці. Шейк з молоком або молочнокислим продуктом збільшує час до 90-180 хвилин, який прямо корелюється з жирністю рідини. Для порівняння, казеїн засвоюється протягом 6-8 годин, а інші види протеїнів – від 3 до 5 годин.
Виробники спортхарчу випускають 3 різновиди сироваткового білка.
Гідролізат-WPH занадто дорогий, тому що практично не містить молочного цукру і жирів. Купити сироватковий протеїн WPH можуть дозволити собі лише одиниці.
Ізолят-WPI і очищений добре, і засвоюється добре, але його ціна, яка хоч і нижча, ніж у WPH, але також доступна далеко не всім.
Найбільш ходовий сироватковий протеїн – концентрат-WPC. Однак він не підходить бодібілдерам та фітнесистам з непереносимістю лактози (лактазною недостатністю).
Сироватковий протеїн може бути призначений як допоміжне лікування:
У такому випадку краще купити сироватковий протеїн гідролізат-WPH або ізолят-WPI. Сліди вуглеводів у гідролізатах-WPH практично не викликають інсулінових піків, що особливо важливо для діабетиків та огрядних людей. Ізоляти-WPI ідеальні у терапії інших перелічених захворювань та станів.
Ціна на сироватковий протеїн в онлайн та в офлайн українських магазинах BELOK.UA однакова. Вартість покупки через інтернет збільшується за рахунок ціни доставки замовлення Новою Поштою з Києва (склад компанії BELOK). Знизити її можна за рахунок постійних акцій, знижок, дрібного гурту або великого замовлення з різною продукцією.
Рейтинг добавок Протеїн сироватковий складений виходячи з обсягу продажів та оцінки відгуків.
Сироватковий протеїн ТОП-5порошкова форма | Ціна (грн)уп./порція |
100 % WHEY PROTEIN, 0,9 кг, 18 порцій, бренд Iron Maxx, Німеччина | 1 190/66 |
WELLNESS LINE WHEY PROTEIN, 2,0 кг, 62 порції, бренд Fitness Authority, Польща | 1 677/27 |
WHEY-PRO FUSION, 2,3 кг, 77 порцій, бренд Amix, Великобританія | 2 288/30 |
WHEY PROTEIN, 2,0 кг, 50 порцій, бренд Power Pro, Україна | 1 700/34 |
FEMINE-PRO (для дівчат), 1,0 кг, 25 порцій, бренд Power Pro, Україна | 930/37 |
Найкращі сироваткові протеїни в Україні продаються саме у мережі BELOK.UA. Власний імпорт дозволяє тримати ціни на максимально можливому мінімальному рівні, а прямі поставки від шанованих у світі виробників спортхарчу гарантують справжність і високу ефективність добавок. У нас можна купити лише якісне спортивне харчування. Сертифікована продукція за міжнародними стандартами ISO та американськими FDA обов'язково проходить держреєстрацію та отримує всі українські дозвільні документи.
BELOK.UA – спонсор-партнер №1 ваших м'язів!
Виготовляється сироватковий протеїн із сироватки — побічного продукту виробництва твердих та м'яких сирів, казеїну. Для спортивних добавок випаровується плазма коров'ячого молока, що залишилася після його згортання сичужним ферментом. У ньому міститься більше білків, ніж у сироватці, отриманої за допомогою молочнокислих бактерій. Склад «сичужної» сироватки: 72–97 % білків (альбумінів та глобулінів), лактоза, жир, Ca, K, Mg, вітаміни А, С, Е та групи В, холін, біотин.
При розтиранні між пальцями якісний протеїн із сироватки скрипить. Перевірити відсутність у ньому сторонніх домішок картопляного крохмалю та/або борошна можна за допомогою спиртового розчину йоду, крапля якого забарвить порошок у синій колір. Якщо купити сироватковий протеїн без смакового наповнювача, він може гірчить. Це не ознака продукту, що зіпсувався, або його низької якості. Гіркуватість смаку — це ознака даної продукції вищого сорту.