В індустрії спортивного харчування є багато різних добавок, препаратів та засобів, які допомагають скинути та контролювати масу тіла. Схуднути або зробити процес сушки ефективнішим можуть допомогти блокатори кортизолу, блокатори жирів/вуглеводів, Омега-3, вітамінно-мінеральні комплекси, протеїни, BCAA, діуретики, аноректики. Але найкращі жироспалювачі – це термодженики, ліпотропіки, L-карнітин, а також комбіновані добавки з синергетичним, який посилює дію компонентів, що входять до нього, ефектом.

Вибирати жироспалювач для себе потрібно спочатку за ознакою статі, а потім індивідуально. У чоловіків і жінок різний гормональний фон, час обміну речовин, будова м’язового волокна. Але при цьому кожному з нас властива власна швидкість метаболізму. Тому пам’ятайте, добавка спортхарчу, яка допомогла швидко скинути зайві кілограми вашій подрузі (другу), може абсолютно не працювати на вас.

То які жироспалювачі найкраще збільшують швидкість обміну речовин, блокують засвоєння жирів та/або вуглеводів, пригнічують апетит, посилюють мембранну проникність клітин для жирних кислот, розщеплюють та знижують кількість підшкірного жиру? Пропонуємо до уваги ТОП-рейтинг 2022 року 7 найкращих засобів спортхарчу для схуднення, який заснований на показниках продаванності в інтернет та офлайн магазинах мережі Belok.ua

к содержанию ↑

3 найкращих жироспалювача спортхарчу для жінок

Жироспалювачі, найкращі за комбінацією компонентів для жіночого організму, відрізняються від чоловічих складів для скидання ваги і сушки м’язів тим, що містять велику кількість речовин природного походження, що не чинять стимулюючого впливу на залози, які виробляють статеві гормони.

 

1 – Lipo-6 Black Hers

 Lipo-6 Black HersНайкращих жироспалювачів для жінок не один, а цілих три. Всі вони виготовляються американським брендом Nutrex Research та об’єднані в одну серію Lipo-6 Black Hers. Базовий склад діючих речовин цих трьох популярних жіночих жироспалювачів приблизно однаковий. До комплексу входять:

  • безводний кофеїн – збільшує витривалість, посилює секрецію адреналіну, збільшує витривалість скелетної мускулатури;
  • синефрин (з екстракту гіркого апельсина) – прискорює обмін речовин, збільшує потовиділення, покращує процес утилізації глюкози;
  • зінгерон (з кореня африканського імбиру) – стимулює термогенез та розщеплення ліпідів, допомагає організму адаптуватися до процесу інтенсивної втрати жирової тканини;
  • гідрохлорид йохімбіну – сприяє швидшому розщепленню підшкірного жиру, шляхом блокування альфа-2-адренорецепторів;
  • вінпоцетин – покращує настрій, підвищує концентрацію та когнітивні функції, сприяє збільшенню в тканинах АТФ та цАМФ, чим покращує силові показники скелетної мускулатури та стимулює процес розщеплення жиру;
  • кальцій + вітаміни D, B9, B12.

У складі цих комплексних жироспалювачів є також олія розмарину та ресвератрол, які мають масу позитивних ефектів для підтримки здоров’я та профілактики багатьох хвороб, у тому числі й онкології.

Перерахуємо як називаються і чим виділяються препарати із серії жироспалювачів для жінок Lipo-6 Black Hers:

  1. LIPO-6 BLACK HERS POWERFULL із базовою комбінацією діючих компонентів.
  2. LIPO-6 BLACK HERS 120 LIQUI-CAPS. У виробництві цих жироспалюючих капсул використовується технологія оригінальної мультифазної системи доставки діючих речовин. Деякі компоненти засвоюються максимально швидко, інші протягом кількох годин, а є такі, які вивільняються протягом доби.
  3. LIPO-6 BLACK HERS ULTRA CONCENTRATE. Крім нової технології різної швидкості вивільнення діючих речовин, у цих капсулах втричі збільшено концентрацію жироспалюючих компонентів. Тому замість 6 капсул, які потрібно приймати зранку та до 18-00, пити слід лише 2 капсули – одну вранці, а другу вдень.

Всі комплексні жироспалювачі лінійки Lipo-6 Black HERS від Nutrex Research, відрізняються від чоловічої серії Lipo-6 Black тим, що в їх складі є екстракт з аюрведичної рослини, що відноситься до роду Подорожникові – Бакопа Моньє. У ньому є стероїдні сапоніни, які сприятливо впливають на функцію органів жіночої сечостатевої сфери.

к содержанию ↑

2 – B-4

B-4На другому місці по продажах у 2022 році опинився жіночий жироспалювач B-4 від BPI Sports. Ось яка комбінація речовин допомагає витратити надлишки підшкірного жиру:

кофеїн – підвищує тонус ЦНС та роботу сечовидільної системи, збільшує витривалість, посилює секрецію адреналіну, підвищує витривалість скелетної мускулатури;

  • йохімбін – сприяє спалюванню жиру шляхом блокування альфа-2-адренорецепторів;
  • екстракт із квіток китайської орхідеї Дендробіум благородний – активізує розпад підшкірного жиру, підвищує вироблення енергії, покращує настрій;
  • кумарини з Psoralea corylifolia – сприяє швидкому розщепленню жиру;
  • дигідрат кверцетину – блокує перетворення глюкози на жир, продовжує час до настання фізичної втоми, скорочує час відновлення;
  • нікотинова кислота – запобігає втраті м’язової тканини під час схуднення;
  • витяжка з насіння Canavalia Gladiata (квасоля-меч або ятаган) – антиоксидантна підтримка організму в умовах втрати жиру та перешкоджання відкладенню нових його запасів.

На замітку. Алкалоїди, що містяться в Дендробіумі благородному, у деяких жінок можуть посилювати апетит, але більшість переносить схуднення за допомогою жироспалювача B-4 BPI Sports без прояву цього побічного ефекту.

к содержанию ↑

3 – FAT BURNER

 FAT BURNERЖироспалювач FAT BURNER від іспанського виробника Quamtrax припаде до душі жінкам – прихильницям ЗОЖ, які віддають перевагу всьому натуральному.

Компонентів у цих капсулах мало, але вони натуральні та допомагають підтримувати тіло та фізичну форму в оптимальному стані, не даючи додаватися зайвим кілограмам. Це можливо завдяки камбоджійській гарцинії. Вона містить речовини, які прискорюють засвоєння глюкози скелетною мускулатурою, стимулюють вироблення інсуліну та притуплюють апетит. У капсулах також є витяжки з листя зеленого чаю та зерен зеленої кави, які мають антиоксидантну дію та сечогінний ефект.

Досвідом доведено, що можна майже на 50% посилити (синергувати) жироспалюючий ефект капсул FAT BURNER. додатково впливаючи на синтез адипонектин, що бере участь у метаболізмі жирних кислот та глюкози. Для цього потрібно разом з ними пити капсули з кетонами малини – Raspberry Ketones, які виробляє той же іспанський бренд спортхарчу Quamtrax.

 

к содержанию ↑

3 найкращих жироспалювача спортхарчу для чоловіків

Від добавок спортхарчу, розроблених спеціально для схуднення жінок, склади жироспалювачів для чоловіків відрізняються підвищеними дозуваннями, наявністю речовин, які посилюють вироблення тестостерону, а також можливою присутністю у складі таких агресивних стимуляторів, наприклад, як герань або ефедра.

1 – ANIMAL NUTRITION

ANIMAL NUTRITIONЖироспалювач, який виробляється відомим північноамериканським брендом спортхарчу UNIVERSAL ANIMAL CUTS — ANIMAL NUTRITION, на сьогоднішній момент є найкращим комбінованим синергічним термоджеником для чоловіків. Позбутися надлишків жиру допомагає унікальний склад з великої кількості компонентів натурального та штучного походження:

  • посилюють потовиділення на тренуванні – синефрин, октопамін, тирамін, EGGG, L-танін, фенілетиламін;
  • активізують ліполіз – бетаїн, цитрат холіну, монофосфат інозитолу;
  • посилюють метаболізм – гуарана та L-карнітин;
  • прискорюють сечовиділення – тораксол, тараксерол, арбутин, метиларбутин;
  • посилюють вироблення ТЗ та Т4 – ізофлавони сої, гугулстерони;
  • сприяють викиду інсуліну – альфа-ліпоєва кислота, полінікотинат та піколінат хрому.

Інші дії, які допомагають організму схуднути, забезпечують ніацин, вітамін В6, фосфат, фосфатидилхолін, інозин, гіперіцин, L-тирозин, гідроксилимонна кислота, L-фенілаланін. Тут також є витяжка з грейпфрутів, горіхів коли, кори білої верби, кореня імбиру, листя білого, червоного, зеленого чаю та улуну, екстракти листя оливи, шавлії, кульбаби та звіробою, кетони малини.

к содержанию ↑

2 – LIPO-6 BLACK EXTREME POTENCY

LIPO-6 BLACK EXTREME POTENCYНа другому місці рейтингу Найкращі жироспалювачі 2022 для чоловіків заслужено знаходиться LIPO-6 BLACK EXTREME POTENCY від Nutrex Research (USA). Практично всі його компоненти агресивні, посилюють дію один одного, а їх концентрація розрахована на середню вагу чоловіків. До складу включено 6 компонентів:

  • синефрин та форсколін – підвищують секрецію тестостерону;
  • кофеїн, бета-фенілетиламін і зингерон – посилюють вироблення адреналіну та норадреналіну, що прискорюють руйнування та попадання жирних кислот у кров, які м’язи використовують як джерело енергії;
  • йохімбін блокує альфа-2-адренорецептори, тим самим сприяє спалюванню жиру.

Жінкам цей жироспалювач приймати не рекомендується, тому що чоловічий статевий гормон – тестостерон, що виробляється також і у них. У невеликих кількостях таке вироблення відбувається у яєчниках та надниркових залозах. Стимуляція вироблення тестостерону у жінок призведе до порушення гормонального балансу та маси проблем зі здоров’ям, аж до розвитку раку молочної залози.

А чоловікам, через наявність компонентів, які стимулюють вироблення тестостерону, приймаючи LIPO-6 BLACK EXTREME POTENCY потрібно обов’язково дотримуватися рекомендованого дозування і роблячи перерви: 8 тижнів прийому – 4 тижні відпочинку. Така схема вбереже яєчка та надниркові залози від гормональної дисфункції.

к содержанию ↑

3 – FAT BURNER DOUBLE TAP

 FAT BURNER DOUBLE TAPЖироспалювач FAT BURNER DOUBLE TAP, що виробляється американським брендом спортхарчу RedCon1, рекомендується в першу чергу тим чоловікам, яким складно терпіти відчуття голоду, тому що в ньому є пригнічуючий апетит екстракт з екзотичних фруктів. А розщепити жир і отримати з нього енергію для тренування допомагають: ацетил L-Карнітін гідрохлорид, кофеїн і малат кофеїну, екстракти з квіток кульбаби, листя зеленого чаю та ялівцевих ягід.

FAT BURNER DOUBLE TAP також користується широкою популярністю серед професійних бодібілдерів та спортсменів інших видів спорту, коли вони перебувають у періоді сушки м’язової маси. Цей жироспалювач дозволяє не тільки швидко позбутися жирового прошарку, але при цьому ще й збільшити показники спеціальної витривалості та сили.

к содержанию ↑

Найкращий спортивний жироспалювач унісекс

Нова формула препарату Lipo-6 Black-Intense, від знаменитого американського бренду спортхарчу Nutrex Research, швидко припала до смаку і довела свою супер ефективність у порятунку від надлишків жиру, як серед чоловіків, так і серед жінок. Покращена комбінована добавка заслужено зайняла вершину ТОП-рейтингу Найкращі жироспалювачі 2022 року.

До складу жироспалювача Lipo-6 Black Intense, входять:

  • теобромін та натуральний безводний кофеїн – прискорюють метаболізм ліпідів, посилюють утворення та виведення сечі, покращують роботу ЦНС та головного мозку;
  • екстракт Райських зерен (мелегетський перець) – прискорює процес розщеплення жиру, нівелює гіпертонічну дію кофеїну, збільшує потовиділення під час фізичних навантажень;
  • n-ацетилова форма L-тирозину – посилює ліпідний обмін;
  • гідрохлорид йохімбіну (витяжка з коріння дерева Йохімбе) – блокує альфа-адренорецептори, чим полегшує процес спалювання підшкірного жиру;
  • гідрохлорид йохімбіну та раувольсцин (діастереомер йохімбіну) – перешкоджають стрибкам артеріального тиску, покращують настрій, підвищують лібідо, послаблюють механізм запасання жирів, блокують альфа-2-адренорецептори, чим допомагають пришвидшити спалювання жиру.

Увага! Lipo-6 Black-Intense допоможе схуднути не всім. Його заборонено приймати тим, у кого підвищено вироблення гормонів щитовидної залози Т3 і Т4, оскільки досить висока доза, що міститься у складі цього потужного жироспалювача L-тирозину, неминуче сприятиме ще більшому посиленню синтезу цих гормонів.

Насамкінець порекомендуємо тим, хто бажає схуднути не тільки приймати якийсь, нехай і найкращий жироспалювач спортхарчу, дотримуючись рекомендацій щодо їх прийому, надрукованих в інструкції. Безумовно потрібно буде обов’язково підвищити споживання чистої води, дотримуватися низькоенергетичної кето- або низьковуглеводної дієти, а також відповідним чином тренуватися:

  • 3-4 рази на тиждень – силові тренування;
  • 2-3 рази на тиждень – високоінтенсивні кардіотренування;
  • 2 рази на тиждень – низькоінтенсивні кардіосесії;
  • 1 день на тиждень – вихідний.

На додаток до спортивного жироспалювача, охочим схуднути чоловікам і жінкам можна приймати кленбутерол, сибутрамін, орлістат, акарбоз.