Ця стаття продовження першої частини.

Я обіцяв представити на ваш розсуд другу частину статті якнайшвидше, але не вийшло. Затримка була зумовлена ​​спробою розібратися в кожному з продуктів максимально глибоко, щоб не породжувати поверхневих суджень. Що ж, в певній мірі це вдалося – «кількість», тобто, швидкість, була принесена в жертву якості недарма.

Взагалі-то, «жиротопок» на ринку хоч греблю гати, але далеко не всі з них є по-справжньому ефективними. Для цього огляду я відібрав шість продуктів: ефективність п’яти тепер можу абсолютно точно гарантувати, що ж стосується ще одного, то він виступив в якості «референсного» препарату.

к содержанию ↑

Що ми будемо порівнювати?

Отже: «чудова шістка». По два представники, які стали вже легендарними компанії Cloma Pharma і лінійки Lipo 6 виробництва Nutrex Research, ще один – представник не менш легендарної лінійки Animal компанії Universal Nutrition: Animal Cuts. І, як я вже говорив, «референсний» препарат, в якості якого виступив Thermo Drine виробництва компанії BioTech. З нього і почну.

Thermo Drine

Це єдиний продукт в моєму огляді, в якому немає ні ефедрину, ні синефрину. А що ж є? Є кофеїн, причому, відразу з трьох джерел – кори дерева йерба мате, зеленого чаю і власне кофеїн зневоднений. Якщо звести все саме до останнього (кофеїн, як було сказано в першій частині статті – кофеїн і є, звідки його не бери), то вийде приблизно 250 мг – не те, щоб багато, але цілком достатньо.

Оскільки одного кофеїну, ніби як, замало буде, до нього додали L-карнітин, екстракт білої верби і хром (очевидно, як піколінат, але явно це не вказано). Проблема в тому, що жодна з цих речовин на «спалювання» жиру ніякого впливу не робить. Карнітин не є «жиротопкою» навіть в першому наближенні – строго кажучи, його можна було б сміливо замінити на, наприклад, екстракт огіркового розсолу – якщо такий існує в природі звичайно. І ефект, запевняю вас, був би точно таким же.

Екстракт білої верби гарний тільки в якості допоміжної речовини для комбінації ефедрину або синефрину з кофеїном – кофеїну самому по собі він не дасть рівним рахунком нічого. А хром, годі й казати, мінерал нам вкрай необхідний, але тільки не для утилізації надлишків жиру. І так: є ще екстракт гарцинії камбоджійської. Якщо у інших допоміжних елементів є хоч якісь корисні властивості, то у цього їх немає взагалі. Зате назва красива…

Загалом, якщо судити за складом, про ефективність цього препарату годі й казати: він якщо і буде забезпечувати «спалювання» жиру, то тільки на рівні, порівнянному з рівнем плацебо. І дійсно: практика в даному випадку цілком і повністю підтвердила теорію. Плацебо – воно плацебо і є…

к содержанию ↑

Methyldrene

Взагалі-то, продукція Cloma Pharma достойна окремої розповіді – і вона обов’язково буде, обіцяю. Поки ж обмежуся тільки двома добавками – легендарним Methyldrene і дуже мене зацікавила China White. І почну з першого.

Methyldrene – це «класика жанру». Нічого зайвого – тільки хардкор кофеїн на пару з ефедрином. Ну, і аспірин, чи то пак, екстракт білої верби – в якості помічника. За теперішніх часів ця «жиротопка» виглядає такою собі копалиною. Але іноді й «копалини» можуть бути цілком ефективними.

Правда, у Cloma є ще Methyldrene у виконанні «еліт», там склад просто неймовірний: є і синефрин, і йохімбін, і фенілетиламін. Загалом, слинки на нього текли, але довелося задовольнятися звичайним. Втім, особливого розчарування я не відчув, бо у мене був ще

к содержанию ↑

China White

Це вже куди більш «просунутий» продукт. Власне, China White – це назва «спеціальної суміші», до складу якої входять екстракт кореня родіоли рожевої, додаткові джерела кофеїну – гуарана та зерна зеленої кави, а також кетони малини і екстракт оливкового листя.
Крім цієї суміші, в складі China White є і традиційні ЕКА – ефедрин з кофеїном та екстрактом кори білої верби, причому в оптимальних кількостях – 25 мг, 250 мг і 100 мг відповідно. Але найголовніше – це екстракт помаранчу, джерело синефрину. Тобто, China White містить комбінацію ефедрину з синефрином.
І ось що вражає: при цьому таблетки «жиротопки» можна приймати практично в будь-який час дня (це я вже трохи забігаю вперед) – завдяки наявності в ньому родіоли рожевої, він абсолютно не порушує сон. Я вживав його кілька разів приблизно о пів на сьому вечора і навіть трохи пізніше – при тому, що я лягаю спати не пізніше пів на одинадцяту. І засинав без найменших проблем.

к содержанию ↑

Lipo 6

Дві добавки, як уже було сказано, представляють і лінійку «жиротопок» Lipo 6. Відразу поясню, щоб не було плутанини: в цій лінійці є два препарати в практично ідентичною упаковкою – Lipo 6 Ultra Concentrate і Lipo 6 Ultra Concentrate Extreme Potency. Останній відрізняється від першого наявністю екстракту бакопи Моньє і вінпоцетину, що впливають виключно на мозковий кровообіг, але ніяк не зачіпають процес «спалювання» жиру, і зінгерону – одного з компонентів імбиру.

Зінгерон, як мінімум, знижує запальні процеси, пов’язані з підвищеним вмістом жиру в організмі, тобто, може вважатися штукою умовно корисною. Проблема з Lipo 6 Ultra Concentrate Extreme Potency тільки в тому, що його вже не випускають, хоча в продажу він все ще зустрічається. Саме тому я і вибрав звичайний Lipo 6 Ultra Concentrate.

І виявив в ньому, крім кофеїну і синефрину, тільки один компонент – йохімбін. Правда, відразу в двох варіантах: традиційний йохімбіну гідрохлорид і рауволсцін (роволсцін) – ізойохімбін або альфа-йохімбін. Але з йохімбіном тут ось яка проблема: стимулює ліполіз він тільки у жінок, для чоловіків це виключно афродизіак, та й то не найсильніший.

Другим з лінійки Lipo 6 була обрана «жиротопка», призначена якраз виключно для представниць прекрасної статі – Lipo 6 Ultra Concentrate Hers, цікаво було подивитися, чим він відрізняється від «суто чоловічого» продукту. Виявилося, що відмінностей просто-таки маса, але назвати їх суттєвими у мене б не повернувся язик.

Дві абсолютно «каламутні» суміші «для чищення і перепрограмування рецепторів». Така собі «замануха для неміцних умів», насправді зовсім марна. В іншому все ті ж кофеїн, синефрин і йохімбін – який, повторюся, буде саме жінкам допомагати позбуватися від жиру. Корисним можна вважати і 3,5-трийодтиронін, але корисним умовно: він допомагає тільки в разі недостатньої кількості в крові тироксину і ( або) трийодтироныну.

Ось що жінкам знадобилося б зовсім точно (не тільки в плані «спалювання» жиру, до речі), так це DHEA. На жаль, цього компонента ні в одній «жиротопці» немає…

к содержанию ↑

Animal Cuts

Лінійка Animal, крім усього іншого, відома тим, що її продукція виробляється у вигляді набору таблеток або капсул всіх кольорів і відтінків. У разі Animal Cuts разова доза складається з дев’яти капсул, практично кожна з яких містить в собі щось особливе.

А особливого тут чимало:

  • сечогінний комплекс
  • тиреоїдний комплекс
  • ноотропний комплекс
  • комплекс, покликаний пригнічувати апетит
  • комплекс, покликаний боротися з кортизолом (хоча, сказати по правді, така боротьба далеко не завжди корисна)
  • комплекс, покликаний підвищити біодоступність «жиротопки» в цілому

Ну, і власне стимулятори – кофеїн з різних джерел і синефрин, які знаходяться в двох капсулах. Взагалі-то, ними цілком можна було б і обмежитися, все інше – це вже набивання ціни. Ні, від сечогінного комплексу користь теж є, та й ноотропи знадобляться, але а) той, хто має потребу в діуретиках, скоріше купить їх в аптеці – так буде і дешевше, і ефективніше; б) ноотропи – це, скоріше, для загальної працездатності, в тому числі й на тренуванні, але ніяк не для «спалювання» жиру.

Що стосується ефективності тиреоїдного та антикатаболічного комплексів, то вона дуже сильно поступається ефективності найслабших фармпрепаратів тієї ж спрямованості. Ду-у-у-у-же сильно поступається…

к содержанию ↑

Переможці та переможені

З аутсайдером все просто: власне, він визначився ще на стадії порівняння складів. Thermo Drine розрахований на тих користувачів, для яких ціна важливіша всіх інших переваг – він коштує в два з половиною рази дешевше, ніж найдешевший з інших. Правда, чекати від нього нічого особливого не доводиться. Взагалі.

Визначити переможця виявилося трохи складніше, але, все ж, і з цим завданням впоратися вдалося. Правда, говорити варто виключно про суб’єктивні відчуття, але від цього нікуди не дітися. Отже: мене найбільше вразив China White.

По-перше, ця «жиротопка» виявилася найбезпечнішою – вона ВЗАГАЛІ НІЯК не впливав на роботу серцево-судинної системи. Ніяких стрибків тиску, ніякого прискореного серцебиття – взагалі нічого. По-друге, в ній є все, що необхідно, і немає нічого зайвого. При цьому він приголомшливо ефективний. Приймати China White варто два рази в день по одній таблетці. І, як я вже говорив, на те, скільки часу залишилося до відходу до сну, особливу увагу звертати не варто – сон «жиротопка» не порушує.

Animal Cuts також дає чудовий результат, але цей результат не вийде назвати чесним. Вельми значна частина щоденної втрати маси припадає на воду – нагадаю про те, що входять до складу Cuts діуретики. До речі, незважаючи на те, що міститься в добавці комплекс для пригнічення апетиту, ніякого послаблення почуття голоду я не помітив – з’їдав рівно стільки ж, скільки й без нього.
Та й абсолютно безпечною цю «жиротопку» не можна назвати – вона провокувала періодичні стрибки тиску і головні болі (тут ноотропи, як не дивно, могли «посприяти»). Ще один (притому, досить істотний) мінус Animal Cuts – його ціна. У півтора рази вища, ніж China White – і це якщо врахувати, що в «кломовському» «жиротопі» в два рази більше порцій.

Animal Cuts можна вважати непоганим вибором для тих спортменів, які готуються до участі в змаганнях – в цьому випадку діуретики можуть стати в нагоді (хоча і не обов’язково). «Рядовим» же громадянам його покупку навряд чи можна рекомендувати, тим більше, що є рішення, які перебивають Cuts за показником ефективності.

Не став би я рекомендувати і Methyldrene – єдиний з реальних «жиротопок» (Thermo Drine в розрахунок не беремо), в якому не було синефрину, а був один лише ефедрин. І він виявився малоефективним: виходить, що новий синефрин (той, який m) перевершує ефедрин по ефективності! Якщо вже ваш слух тішить назва «метилдрен», зверніть увагу на його «елітну» версію – вона не набагато дорожча, але, схоже, в плані ефективності залишає свого «неелітного» побратима далеко позаду. Цей висновок, втім, чисто наглядний; повторюся: я поки що Methyldrene Elite не пробував.

Нарешті, про Lipo 6. Якщо відкинути все зайве, то ніякої різниці між Lipo 6 Ultra Concentrate та Lipo 6 Ultra Concentrate Hers немає. Фактично відміність лише в одному компоненті – 3,5-трийодтироніні, але і його безумовно необхідним назвати не вийде. Жінкам звичайний Lipo 6 Ultra Concentrate без приставки Hers підійде не гірше, ніж з нею. Тим більше, що він нехай трохи, але дешевший.

к содержанию ↑

Підсумкові рекомендації

З шести випробуваних мною добавок однозначно краща China White, саме цю «жиротопку» я можу сміливо рекомендувати всім і кожному. Так, представницям прекрасної статі в тому числі. Взагалі, продукція Cloma Pharma – це еталон якості та ефективності. Шкода тільки, що її підробляють надто вже часто, але тут вихід – брати тільки у перевіреного постачальника. Мережа магазинів спортивного харчування BELOK абсолютно точно з таких.

Ну, а якщо не Cloma, то Lipo 6. Тільки не варто «заморочуватися» всякими там «спеціальними» рішеннями – беріть Ultra Concentrate в упаковці чорного кольору – він підійде абсолютно всім. І не забувайте, що «жиротопка» «жиротопкою», але найважливіше в справі позбавлення від жирових відкладень – правильно організоване харчування. Ну, і фізична активність в даному випадку точно не зашкодить!