Міфи про те, що дівчатам не потрібно займатися силовим спортом, давно залишилися в минулому. Сьогодні вони тренуються на рівні, а іноді навіть інтенсивніше, ніж чоловіки. В таких умовах організму потрібне надходження всіх поживних речовин. Тому спортивне харчування для дівчат є кращим способом для того, щоб забезпечити організму все необхідне.

Далеко не всі «чоловічі» добавки підходять, це пов’язано зі специфікою жіночого організму. Проте, виключаючи деякі окремі добавки, спортхарч для дівчат мало чим відрізнятиметься від стандартного набору для чоловіків. Серед найбільш важливих і необхідних добавок зазвичай виділяють наступні продукти.

Найбільший страх будь-якої жінки – набрати зайві кілограми. Щоб уникнути цього можна піти в спортзал або дотримуватися дієти. Другий спосіб здається більш легким. Тому прекрасна половина людства виснажує себе неймовірними дієтами, які є стресом для організму. До того ж поняття дієта і здоров’я практично не сумісні. Лише невелика кількість дієт не шкодить здоров’ю. Але вони, як правило, не дають швидкого результату. Не варто забувати і про те, що красиву фігуру можна отримати, лише відвідуючи спортивний зал.

Як дівчині вибрати спортивне харчування

Багато хто, почувши фразу «спортивне харчування» думають тільки про стероїди та анаболіки, що дозволяють збільшити м’язову тканину. Але це не зовсім так. Сьогодні розробники спортивного харчування пропонують вітамінні комплекси, енергетики, протеїни т. д. Вони не замінюють звичайну їжу, а тільки доповнюють щоденний раціон. Отже, розглянемо, що сьогодні пропонує ринок.

1 (1)

к содержанию ↑

Протеїн для дівчат

Головна умова для м’язового росту та прогресування. Білок необхідний при будь-яких тренуваннях, незалежно від цілей, досвіду та інших умов. Без амінокислот, з яких складається білок, результативність тренувань буде знижуватися мінімум в два рази. Найкраще для щоденного прийому підходить сироватковий концентрат. Проте, на сушці, коли дуже важливо знизити калорійність раціону, чудовим вибором буде якісний ізолят.

к содержанию ↑

Жироспалювачі для жінок

Ця категорія актуальна тільки в випадках, коли прийшов час прибрати весь зайвий жир. Як правило, сушка проводиться в весняний сезон, перед літом. Важливо розуміти, що спортивне харчування для дівчат для схуднення налічує сотні різних добавок і дуже складно вибрати найбільш ефективні з них. Якщо оцінювати за співвідношенням користі та безпеки для здоров’я, то варто виділити:

  • Екстракт зеленого чаю і кофеїн – є основою будь-якого жироспалювача. Вони не тільки забезпечують бадьорість і енергію для продуктивних тренувань, але і прискорюють ліполіз, сприяючи активному спалюванню жиру;
  • CLA і риб’ячий жир – джерела омега-3 жирних кислот, які мають величезний вплив на організм;
  • Л-Карнітин – має слабовиражений жироспалюючий ефект, але забезпечує енергією (підвищуючи інтенсивність тренувань), зміцнює імунітет, серцево-судинну систему і тд.

Комплексні жироспалювачі краще виключати, особливо ті, в яких містяться шкідливі компоненти і стимулятори ЦНС (герань, хімічно синтезовані речовини і тд), а також діуретики. Таке спортивне харчування для схуднення жінок не підходить для постійного використання, а прийом може супроводжувати негативними наслідками.

к содержанию ↑

Вітамінно-мінеральний комплекс для бадьорості та енергії

Якщо оцінювати все спортивне харчування для жінок, це єдина категорія добавок, яка актуальна майже цілий рік, за винятком літа, коли з’являються сезонні фрукти. Хороші спортивні комплекси можуть не тільки забезпечити всі необхідні для організму речовини, але і прискорити прогресування в спорті.

Тим панянкам, які страждають від нестачі ваги, допоможе гейнер – суміш, у складі якої багато білків і вуглеводів, які виробляють додатковий будматеріал для клітин і забезпечують швидке відновлення. Але його не треба приймати у великій кількості, так як можуть утворитися надлишки жиру внаслідок непомірного вживання.

Панянкам, які втомлюються на заняттях і не встигають привести себе в норму, спорт харчування теж може бути корисним. Для цього потрібно використовувати амінокислоти, які допомагають легше переносити фізичні навантаження. Гейнеру ця задача звичайно так само під силу, але заради виключення ймовірного набору ваги, доцільніше скористатись амінокислотами.

Панянкам, які мріють швидко скинути вагу, також може допомогти спорт харчування. Але для цього, сніданок, полуденок або вечеря, повинні бути замінені протеїном. Це дозволить отримати потрібну кількість білка без вмісту калорій.

Перш за все, продукція, яка стоїть на полицях магазинів спортивного харчування, а їх сьогодні чимало, вузьконаправлена. Кожен продукт вирішує ту чи іншу проблему. Для жінок основна проблема – зайва вага. Цю проблему вирішують жироспалюючі препарати. Вони можуть мати різний склад. Це залежить від виробника. Частина жироспалювачів містить гуарану і кофеїн, які підвищують серцебиття. Вони показані тільки людям, у яких відсутні серцеві захворювання. Безсумнівно, жодна речовина не буде боротися з жировою тканиною так ефективно і швидко, як кофеїн або гуарана. Але отримані проблеми зі здоров’ям не варті швидкого результату. Можна придбати менш ефективні жироспалюючі препарати, які допоможуть домогтися потрібно ефекту. Просто піде на це трохи більше часу. І не потрібно думати, що для вирішення проблеми достатньо включити в раціон «чудо-засіб». Він почне діяти тільки в тому випадку, якщо паралельно організм буде отримувати фізичне навантаження. Під фізичним навантаженням слід розуміти не виснажливі тренування в тренажерному залі. Досить буде 30-ти хвилинної пробіжки або відвідування заняття з фітнесу.

Перед тим, як почати приймати вищезазначені препарати бажано відвідати лікаря. Жіночий організм більш чутливий, ніж чоловічий. Лікар підкаже, які препарати можна приймати і, що найважливіше, дозування.

Можна позбутися від зайвої ваги без жироспалювачів. Альтернативним варіантом є протеїнові коктейлі. Красу шкірі додасть колаген. Також варто додати в свій раціон вітамінні комплекси та енергетики.