Спортивне харчування відіграє дуже важливу роль в успіху бійців різних видів єдиноборств, допомагаючи їм швидше відновитися між тренуваннями, бути більш енергійними, а також збільшити силу та витривалість. Давайте розглянемо найкращі та найнеобхідніші спортивні добавки, на думку самих бійців, які допомагають їм отримувати перевагу над противниками.

boi

Мабуть, найважливішим доповненням в раціоні бійця є білкові добавки. Сироватковий протеїн – це швидко засвоюваний тип білка, який найкраще приймати безпосередньо після тренування, щоб поповнювати рівень амінокислот і допомагати м’язам швидше відновитися. Існує так само і повільний білок – казеїн. Казеїновий протеїн засвоюється протягом тривалого часу, дозволяючи отримувати постійний приплив амінокислот в кров. Його найкраще приймати перед сном або вранці. Це повільне вивільнення допоможе тримати процес відновлення і захищати м’язи від катаболізму.

Розгалужені амінокислоти або BCAA – є надзвичайно важливими амінокислотами для відновлення м’язів і збільшення м’язової тканини. Додатковий прийом ВСАА під час тренування і після – це чудовий спосіб, щоб відновити і отримувати найбільш важливі амінокислоти для м’язів і їх відновлення.

Креатин є однією з найбільш важливих добавок для підвищення витривалості та м’язової сили. Більшість бійців приймають креатин перед боєм, щоб збільшити рівень своєї витривалості і сили. Глюкозамін є важливою добавкою для забезпечення здоров’я сухожиль і зв’язок. Він допоможе зміцнити суглоби, сухожилля і зв’язки ліктів, колін і щиколоток, природно змащуючи їх так, що б ви не травмувалися.

Аргінін – досить потужна амінокислота з дуже унікальними властивостями. Він не тільки допомагає діяти як судинорозширювальний засіб, але й сприяє збільшенню припливу крові до м’язів в процесі діяльності та перенесення важливих поживних речовин та інших ергогенних добавок, які будуть використовуватися для підвищення продуктивності. У поєднанні з кофеїном він має величезний потенціал для створення синергетичного ефекту для отримання ще кращих результатів.

Щоб вписатися в потрібну вагову категорію або зменшити вагу з метою підвищення продуктивності, бійці часто знижують споживання вуглеводів, згодом виключаючи всі важливі вітаміни зі свого раціону. Для запобігання нестачі вітамінів і мінералів, існують різні комплекси. Вітамінно-мінеральний комплекс містить життєво важливі поживні речовини, що відповідають за безлічі фізичних функцій організму, включаючи надання допомоги в підтримці та регулюванні рівнів енергії, а також грають важливу роль в обміні речовин.