Спортивний одяг – обов’язковий атрибут занять фізкультурою та спортом. У спортивній формі та аксесуарах не тільки зручно тренуватися. Деталі такого спеціального екіпірування виконують захисні функції. Чоловічі та жіночі спортивні рукавички бувають різного призначення. Представляємо огляд кращих виробників та моделей спортивних рукавичок, призначених для захисту долонь під час тренувань зі штангою, бодібаром, гирями, гантелями, а також під час виконання вправ на турніку та вантажоблочних тренажерах.

к содержанию ↑

Найкращі бренди спортивних рукавичок

У ТОП-3 2020–2022 найкращих виробників спортивних рукавичок для силового фітнесу потрапили німецька фірма IRON MAXX, чеська компанія MAD MAX Sportswear та бренд SPORTER. Усі три виробники:

  • ставлять в основу контроль якості своєї продукції;
  • залучають до розробки нових моделей спортивних рукавичок провідних конструкторів та дизайнерів галузі, які прислухаються до порад та рекомендацій найвідоміших професіоналів, які займаються пауерліфтингом, кросфітом, бодібілдингом та фітнесом;
  • стежать за тим, щоб ціни на спортивні аксесуари були конкурентними, відповідали якості товару, але були доступні.

Також відзначимо, що чоловічі та жіночі спортивні рукавички від IRON MAXX, MAD MAX Sportswear та SPORTER шиються з інноваційних гігроскопічних, дихаючих та «охолоджуючих» матеріалів, які не впливають на шкіру рук. При цьому вони витримують великі тренувальні навантаження, величезну кількість прань і швидко сохнуть.

к содержанию ↑

Найкращі жіночі спортивні рукавички

MAD MAX Sportswear — модель RAINBOW MFG 251 Веселка

Ця елегантна модель жіночих спортивних рукавичок позиціонується чеським виробником як аксесуар для заняття фітнесом, бодібілдингом та силовими тренуваннями. Тим не менш, вони зручні й для прогулянок на велосипеді і підійдуть для катання на роликах. Рукавички особливо підходять жінкам, молодим і спортсменам-початківцям.

Перевагою рукавичок є невисока ціна, що дозволяє купити кілька пар і періодично змінювати свій спортивний образ, а також бути стильною, правильно поєднуючи та підкреслюючи колір основного спортивного одягу з колірними варіантами іншого обладнання для тренування. Основний колір рукавичок – чорний, а вставки між пальцями та напис MAD MAX на застібці-липучці, розташованій на зовнішній стороні зап’ястя, можуть бути кислотно-рожевими, оранжевими, червоними, синіми, неоново-зеленими або сірими.

Долонна частина рукавичок RAINBOW MFG 251 виготовлена ​​з першокласної натуральної шкіри. Для забезпечення точного захоплення та підвищення безпеки під час роботи з вільними вагами та важкими предметами вона спеціальним чином прошита. Зовнішня частина та вставки між пальцями виконані з абсолютно дихаючої та максимально еластичної лайкри (еластану) від корейської компанії VENTEX.

к содержанию ↑

IRON MAXX – модель Юна

Навіть якщо руки почали трястись від втоми, оригінальна конструкція застібки дозволяє легко знімати та надягати ці високотехнологічні та стильні чорні рукавички із вставками кольору яскраво рожевого цикламена. Німці пропонують жінкам займатися в них на тренуваннях, де потрібно буде працювати із середніми та вищими за середні вільними вагами.

Чудові конструктивні особливості жіночих рукавичок Юна від IRON MAXX:

  • міцні подвійні бічні шви;
  • гелеві протектори-подушечки у точках навантаження;
  • посилення долонної частини зі шкірозамінника Amara волокном з араміду;
  • інноваційні еластан та поліестер;
  • чудово вироблена натуральна козяча шкіра.

Щоб внутрішня частина регульованої застібки була максимально комфортною для шкіри і при цьому не ковзала, її виворот зшили з полікотону (бавовна і поліестер, 50/50).

к содержанию ↑

SPORTER – модель GYM MFG-208.4-А

Ці спортивні рукавички для жінок, як і попередні дві моделі, відносяться до типу «короткі гловелетти» — аксесуар, що прикриває лише основні фаланги пальців і трохи вище зап’ястя, що закінчується. Рукавички SPORTER MFG-208.4-А шиються в Пакистані на замовлення арабської фірми SPORTER, а реалізуються на вітчизняному ринку через компанію SPORTER-УКРАЇНА.

Дана модель з коротким, фіксованим липучкою зап’ястям і клином-ластовицею в основі великого пальця, користується популярністю серед дівчат і жінок, які починають займатися пауерліфтингом або важкою атлетикою. Біло-синій варіант активно купують і юнаки, які займаються силовими видами фітнесу.

Зовнішня частина спортивних рукавичок MFG-208.4-А зшита з еластичного неопрену, який добре обтягує руку, але дозволяє шкірі дихати та перешкоджає запотіванню. Долонна частина виконана зі штучної шкіри PU (з поліуретаном). Відстрочені подвійним швом запобіжні пінополіуретанові подушечки, у тому числі і на основній фаланзі великого пальця, мають оригінальну конструкцію і тривалий час не втрачають пружності та об’єму. Модель вкрай зручна, так як виворіт рукавичок пошитий з найтоншого, приємного на дотик поліестеру.

к содержанию ↑

Найкращі чоловічі спортивні рукавички

SPORTER – модель GYM MFG-227.7-А

Одні з найкращих спортивних чоловічих рукавичок для силових видів фітнесу з перевіреним балансом «ціна/якість/зручність/довговічність». Крій цієї моделі майже такий, як у вище представленої жіночої моделі цього ж бренду — MFG-208.4-А, але зроблений з урахуванням анатомічних особливостей будови чоловічої кисті. Крім цього, для посилення фіксації зовнішня частина тильної сторони, замість неопрену, пошита зі штучної шкіри PU та вставки з лайкри. Стильності цьому спортивному аксесуару додають сірий колір, помірний глянець шкірозамінника та біло-сіре піксельне забарвлення лайкри.

к содержанию ↑

MAD MAX Sportswear – модель MFG 269 PROFESSIONAL

Ці чоловічі спортивні рукавички призначені для фітнесу, бодібілдингу та силових тренувань. Вони відносяться до категорії «унісекс» і тому, плюс завдяки й строгому поєднанню кольорів (чорного та натурального бежевого), підходять не лише чоловікам, а й жінкам. Назва PROFESSIONAL вказує на те, що рукавички підійдуть спортсменам із будь-яким рівнем підготовки.

Чоловічі спортивні рукавички MFG 269 PROFESSIONAL пошиті з першокласної шкіри, що використовується як на долонній, так і на її тильній стороні. На долоні подвійний шкіряний шар наповнений спеціальною набивкою, а потім відстрочений особливим чином так, щоб сприяти більш точному захопленню та нівелювати навантаження на кисті.

Частини рукавичок – тильна сторона кисті та між пальцями – виготовлена ​​з міцної та довговічної лайкри, яка забезпечує руці доступ повітря та відведення поту. Аксесуар доповнений міцним та еластичним ременем-тримачем зап’ястя, який намотується навколо променево-зап’ясткового суглоба 2 рази, а потім фіксується подвійною липучкою. Обмотка забезпечує ідеальну стійкість з’єднання та оберігає його від травм.

к содержанию ↑

IRON MAXX – модель BLACK SERIES

Чоловічі спортивні рукавички BLACK SERIES IRON MAXX – класичні рукавички для фітнесу та силових тренувань. Їх відмінні риси:

  • традиційна німецька якість;
  • ідеальна ергономіка;
  • чудова утримуюча синергія поліестеру, натуральної козячої шкіри, штучної шкіри Amara та арамідного волокна;
  • інноваційний стрейч на пальцях;
  • гелеві протектори на долонях, які покриті спеціальною плівкою, що посилює зчеплення з металом.

Ці спортивні рукавички ідеальні для тих, кому потрібно зафіксувати не променево-зап’ясткове зчленування, а всі суглоби зап’ястя, а також підтримати місця з’єднання зап’ясткових кісток з основними фалангами мізинця, безіменного та середнього пальців. Цьому сприяє особливий крій спортивної рукавички, комбінація різних матеріалів та анатомічно вивірена, розташована навскоси, трохи розширена застібка-липучка з бавовняним виворотом.

З усім асортиментом чоловічих та жіночих спортивних рукавичок для фітнесу, бодібілдингу, пауерліфтингу та кросфіту можна ознайомитись в інтернет-магазині Belok.ua.