Боби арахісу смачні та корисні, а паста з них увійшла до раціону тих людей, які займаються спортом і бодібілдингом, задовго до появи сучасних засобів спортхарчу, і залишається популярною та користується чималим попитом. Цей продукт, безумовно, допомагає при наборі маси, а як зарекомендувала себе арахісова паста на сушціі та арахісова паста на кето?

Користь арахісу для спортсмена

На відміну від тваринних білків, протеїни земляного горіха не дають навантаження на систему травлення та легко засвоюється. Перерахуємо цінність арахісу для спортсменів, бодібілдерів та людей, які займаються фітнесом та ведуть активний спосіб життя:

  • містить 18 з 20 амінокислот, необхідних для побудови білка м’язових клітин, вітаміни – PP, В1 та В2, архі необхідні мікроелементи – калій, магній, кальцій, залізо, фосфор та селен;
  • зі 100 г арахісу в організмі утворюється 4,96 г креатину;
  • вгамовує почуття голоду і надовго притуплює апетит за рахунок клітковини та протеїнів;
  • стимулює вироблення жовчі, що покращує травлення, прискорює метаболізм, підтримує нормальну життєдіяльність мікробіота кишечника;
  • 285 мг триптофану в 100 г арахісу покривають денну норму на 114%, позитивно впливають на роботу головного мозку та настрій, а також сприяє швидкому відновленню після фізичних та психічних навантажень.

Арахіс знаходиться в ТОП-5 продуктів, що підтримують нормальну роботу імунної системи та сексуальний потяг. Ці бобові земляні горіхи також стимулюють секрецію “гормону щастя” – серотоніну, що допомагає легше долати стресові ситуації.

к содержанию ↑

Як приймати арахісову пасту на сушці

Надання м’язам рельєфу та спалювання зайвого підшкірного жиру потребує особливих тренувальних навантажень та спеціального режиму харчування. Денна норма вживання пасти з арахісу на сушці — 1-3 столові ложки (залежно від зросту, ваги та метаболізму). Частину норми рекомендується приймати під час сніданку, роблячи бутерброди з житнім хлібцем або намазуючи її на фрукти. Однак деякі вважають за краще робити це не вранці, а за 4 години до тренування. Ну а 1 чайну ложку пасти з арахісу слід залишити на харчове анаболічне вікно після тренування.

к содержанию ↑

Арахісова паста на кето дієті

На відміну від інших бобових, які заборонені в кето дієті через високий вміст у них нехай складних і довго перетравлюваних, але все одно вуглеводів, арахіс вживати можна й потрібно. Його профіль добре вписується в концепцію кето, а кількість вуглеводів і білків, при розумному споживанні, не дозволяє організму «випасти» з кетозу.

  • білки – 16%;
  • жири – 75%;
  • вуглеводи – 9%;
  • калорійність – 622 ккал (100 г).

Ці показники арахісової пасти індивідуальні, і дивитися їх потрібно на етикетці. Звичайно в першу чергу треба звертати увагу на вміст вуглеводів. Для кето важливо підбирати арахісову пасту з мінімальною, а ще краще – повною відсутністю швидких вуглеводів та додаткового цукру.

Звичайна денна норма арахісової пасти, рекомендована тим, хто дотримується дієти кето – 1 чайна або 1 столова ложка.

к содержанию ↑

Шкода арахісової пасти

З огляду на те, що денна норма вживання арахісової пасти на сушці або на кето занадто мала, то про шкоду фітинової кислоти, що міститься в ній, не доводиться. А ось від потрапляння в організм продукту життєдіяльності цвілі Aspergillus – афлатоксину, яка любить арахісові боби, захистить вживання брендової пасти. Відомі виробники спортхарчу бережуть свою репутацію, і ретельно відбирають сировину, унеможливлюючи наступання у своїх споживачів афлатоксикозу (харчового отруєння).

Єдине від чого ніхто не застрахований, навіть незважаючи на високу якість брендових арахісових паст та невеликі денні дозування на сушінні або на кето – алергія. Цей збій імунної системи, коли добре знайома речовина раптом сприймається як ворожа, може статися коли завгодно. При цьому виникнення алергії не залежить від величини з’їденої порції та може утворитися навіть від арахісової пасти з банки, з якої їли днем ​​раніше.

к содержанию ↑

Види арахісової пасти у магазині Belok.ua

Ми є офіційним представником брендових виробників арахісової пасти PB2 (США), Quamtrax (Іспанія), Go On (Польща). У нас в асортименті є різні види паст, з яких можна вибрати ту, яка підходить саме вам:

  1. PEANUT BUTTER SMOOTH – класична гладка та солодка паста. Ідеальна під час набору маси.
  2. PROTEIN PEANUT BUTTER – пасти зі збільшеним вмістом білка та вуглеводами, представленими солоною карамеллю. Цей вид арахісової пасти підходить для сушки або підтримання ваги.
  3. CRUNCHY PEANUT – у пастоподібній суміші присутні шматочки цілих бобів або інші текстурні вкраплення, наприклад, горіхів, печива, шоколаду, в’ялених фруктів. Кранчі хороші для сушіння м’язів і тим, хто займається фітнесом для нормальної ваги.
  4. ПОРОШКОВА АРАХІСОВА ПАСТА–- ідеальний варіант для кето.

Арахісова паста, куплена в магазині Belok.ua, виправдає ваші очікування, і допоможе досягти поставлених спортивних цілей.