Конопляний протеїн і конопляна клітковина – продукти, які активно набирають популярність серед спортсменів і людей, що стежать за своєю фігурою.

Так в чому особливість цих продуктів? Основу конопляного протеїну і клітковини становлять насіння Cannabis sativa L, які не мають нічого спільного з наркотичними речовинами, адже виготовляються з культивованих і дозволених сортів конопель. Насіння конопель відносять до групи – Super Food, що говорить про багатий вітамінно-мінеральний склад, і високий вміст корисних елементів для організму людини.

Основні харчові показники насіння конопель (на 100 грамів):

Білки30-35 г.
Жири48-50 г.
Вуглеводи23-25 ​​г.

Насіння коноплі має багатющий амінокислотний склад серед рослинних видів білка. До складу продукту входить 18 видів амінокислот, а також вітаміни групи B (B1, B2, РР, В5, B6, B9), Е, С, А. Неможливо залишити поза увагою складову 50% загального нутрієнту, Омега 3-6-9 жирних кислот, які напряму впливають на здоров’я шкіри, волосся та нігтів.

Основні властивості:

  • Позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту
  • Помітно покращує стан волосся, нігтів і шкіри
  • Впливає на роботу мозку, завдяки жирним кислотам Омега 3-6-9
  • Запобігає хворобам серця, завдяки зменшенню рівня холестерину в крові
  • Зменшує апетит, що позитивно позначається на скиданні зайвої ваги.