Більшість людей думає, що лише професійним спортсменам потрібне спортивне харчування, так як саме вони першими стали вживати ці харчові добавки. Але в реальності, вони призначалися тим, чия діяльність, так чи інакше, має відношення до великих навантажень. За кордоном спорт харчування вживають ті, хто працює у важкій промисловості, любителі мандрувати, і літні люди.

Окремо виділяють два види:

  • вуглеводне, для нарощування м’язів;
  • білкове, для побудови м’язів.

Пропонується більш детально розглянути типи спорт харчування:

Набір вітамінів – крім зміцнення імунної системи, сприяють і фізичному розвитку. Такі комплекси, крім збільшення тонусу, у тих хто займається спортом, покращують самопочуття, накопичують в організмі матеріал для зміцнення кісток і скелета.

Жироспалювачі – це речовини, що допомагають печінці розщепити надлишки жиру і запобігти його накопиченню знову.

Амінокислоти – основа збалансованого спорт харчування. Здебільшого їх використовують для швидшого відновлення м’язів, пошкоджених під час навантажень.

Глютамін – амінокислота, яка знаходиться в волокнах м’язів. При його прийомі, відбувається збільшення в організмі людини гамма-аміномасляної кислоти, так потрібної для адекватної роботи мозку. За допомогою глютаміну підтримується кислотно-лужна рівновага.

Гейнери – добавки, що містяться в спорт харчуванні. Це білок високої якості і вуглеводи. Вони призначені для бажаючих швидко збільшити вагу. У них міститься безліч вуглеводів, при згорянні яких виходить чиста енергія, так потрібна при навантаженнях, і білок – необхідний для росту м’язів, матеріал.

Креатин – є основою спортхарчу, який спрямований на насичення енергії.

Правильно збалансоване спортивне харчування, що включає всі перераховані компоненти, дозволить досягти хороших результатів при побудові тіла.