На відміну від бодібілдингу, в пауерліфтингу не так важливий зовнішній вигляд і пропорційність вашої мускулатури, тут головне завдання – це постійне збільшення силових показників. Тому майже всі тренування необхідно проводити в силовому стилі, з невеликою кількістю повторень, але з постійною прогресією робочих ваг.

Без коректно складеного раціону харчування і правильно підібраних спортивних добавок збільшувати силові показники і м’язову масу буде дуже важко, такий стиль тренувань дуже виснажує і вимагає великої кількості енергії. Для вирішення цієї проблеми, ми рекомендуємо приймати передтренувальний комплекс або енергетичні напої перед тренуванням.

Для збільшення силових показників і витривалості дуже важливим вважається прийом креатину. Креатин – це незамінна речовина, що міститься в наших м’язах. Додатковий прийом креатину може забезпечити збільшення в силі до 20%. Чим більше креатину міститься в наших м’язах, тим вони сильніші, витриваліші і енергійніші.

Нарощування і підтримки м’язової маси вимагає величезної кількості білка і амінокислот. Споживаючи звичайні продукти харчування, ми не отримуємо достатньої кількості цих елементів, нам необхідне додаткове джерело, в якості якого є протеїн. Для максимально швидкого отримання білка після тренування, ми рекомендуємо приймати сироватковий протеїн, його засвоєння відбувається протягом 30 хвилин. Якщо ж вам необхідний повільний білок, для прийому перед сном, або ж вранці, ми рекомендуємо казеїновий протеїн.

Для більш швидкого відновлення після тренувань, а так само для захисту від катаболізму необхідно приймати амінокислоти. Особливу увагу потрібно приділити амінокислотам BCAA, так як наш організм не синтезує їх самостійно і їх отримання можливе тільки за допомогою зовнішнього прийому.

Займаючись пауерліфтингом, ви обов’язково повинні піклуватися про свої зв’язки і суглоби, захищаючи і зміцнюючи їх спеціальними добавками для суглобів і зв’язок, але і не забувати про імунітет, отримуючи достатню кількість вітамінів і мінералів.