Один з найпростіших, але найбільш недооцінених способів поліпшити майстерність і збільшити свій рівень підготовки в командному виді спорту, чи то футбол, баскетбол, хокей або волейбол – це правильно складений раціон харчування, разом з ефективними спортивними добавками. Спортивне харчування допоможе вам отримати максимальну віддачу від ваших тренувань і тим самим досягти вам максимум своїх можливостей.

Нижче ми розглянемо невеликий список з перевірених спортивних добавок, які допоможуть вам досягти результатів спільно з важкою роботою, яку ви здійснюєте.

Протеїн – це будівельні блоки для наших м’язів. Якщо ви не споживаєте достатню кількість білка, ви ніколи не будете в змозі побудувати м’язи і збільшити їх силу. На ринку доступна велика кількість різновидів білкових форм, і щоб полегшити вибір і допомогти вам, ми рекомендуємо звичайний сироватковий протеїн, який є найпоширенішим і ефективним видом білка.

Омега 3 жирні кислоти – не тільки допоможуть вашому організму впоратися з травмами, набряками і запаленнями, але він також змащує суглоби таким чином, щоб вони менше зношувалися.

Багато спортсменів не встигають їсти достатню кількість овочів і фруктів, щоб отримувати необхідну кількість вітамінів і мінералів. І через це вам буде важко відчувати себе бадьорим, відпочившим і відновленим. Для вирішення цієї проблеми, ми рекомендуємо прийом вітамінно-мінеральних комплексів.

Креатин – це найкраща спортивна добавка для збільшення сили та розміру. м’язів. Проте, найкраще приймати креатин під час міжсезоння, особливо якщо вам здається, що ви застрягли на вашому поточному рівні сили і об’єму.

Амінокислоти з розгалуженим ланцюгом (BCAA) – це будівельні блоки самого білка. Під час тривалого процесу травлення, білок розпадається на амінокислоти, які потім надходять в наші м’язи. Вживаючи ВСАА під час або після тренування, ви даєте м’язам потрібну кількість амінокислот, щоб вони не руйнувалися, швидше відновлювалися і росли.

Питна вода, ймовірно, найпростіше, що ви можете зробити, щоб залишатися здоровим і сильним для гри в своєму виді спорту, а також під час міжсезонних тренувань. Наш тіло складається на 70 відсотків з води, і ваші м’язи містять велику частину цієї рідини. Коли ви зневоднені, вся сила і витривалість не буде доступна вашому тілу. Тому, ми рекомендуємо пити якомога більше води, приблизно 3-4 літра в день.