Якщо ви вирішили зайнятися тілобудівництвом, крім складання тренувальної програми, ви в першу чергу повинні приділити багато часу для отримання знань про правильне харчування, а так само про корисність та ефективність використання спортивного харчування. Бодібілдинг – це такий вид спорту, в якому важливий зовнішній вигляд вашої мускулатури, її об’єм, рельєфність і пропорційність. Для того, щоб добитися і опанувати вище перераховані якості, вам необхідно скласти коректний раціон харчування для свого організму, і не важливо на якому рівні підготовки ви зараз перебуваєте, правильне харчування – це вже запорука успіху!

25

Спортивне харчування для бодібілдерів

Наші м’язи на 75-80% складаються з води, решта 20% – це білок. Білок є основним будівельним матеріалом, тому для того щоб наростити більше м’язової маси, його споживання потрібно збільшити мінімум до 2 грамів на 1 кг вашої ваги. Для цього, в якості додаткового джерела білка, ми рекомендуємо приймати протеїн. Протеїн – це спортивна добавка, яка містить білкові суміші, необхідні для росту і підтримки м’язової тканини. Якщо вам необхідно забезпечити максимально швидке отримання білка після тренування, ми рекомендуємо сироватковий протеїн, так як він вважається найшвидшим. Якщо ж вам необхідне повільне вивільнення білка, наприклад перед сном, в цьому випадку вам потрібен казеїновий протеїн, його швидкість засвоєння найдовша. Для більш швидкого відновлення після тренувань, зростання сили та маси м’язів, а так само для захисту від м’язового руйнування, необхідно приймати амінокислоти. Особливу роль в бодібілдингу грають амінокислоти BCAA, саме з них на 35% складається наша м’язова тканина.

Крім білка, для росту м’язової маси необхідно збільшувати калорійність раціону, споживаючи більше вуглеводів, для цього ми рекомендуємо приймати гейнер, що представляє собою білково-вуглеводні суміші, з додаванням мікроелементів, амінокислот та ін. інгредієнтів. А якщо ви хочете збільшити не тільки м’язову масу, а також силу та витривалість, для цього в світі бодібілдингу використовують широко відому спортивну добавку – креатин. На додаток до всього, для правильного функціонування всіх процесів у нашому організмі необхідні, ненасичені жири, вітаміни та мінерали. Без їх вживання, засвоєння білка буде проходити в рази гірше і велика частина спожитого білка просто не буде використана за призначенням.

На превеликий жаль, більшості людей просто не під силу отримувати необхідну кількість всіх важливих елементів зі звичайної їжі, тому саме для вирішення цієї проблеми ми підготували цей універсальний комплекс, за допомогою якого ви точно досягнете поставленої мети і зміните своє тіло в найкоротші терміни.