Хочете подобатися жіночій статі та хизуватися мускулатурою? Змініть раціон харчування на користь білка. М’язи почнуть рости на очах. Звичайно, не просто так, а разом з фізичним навантаженням. Людині, котра поставила перед собою таку мету – труднощів не складе. Не забудьте про вуглеводи. Джерело енергії не скасовується – вживайте їх за 2 години до тренування. Корисність клітковини доведена давно. Тому вживайте овочі в будь-якій кількості.

А в цілому, якщо ви спортсмен, раціон харчування розробляється індивідуально для кожного. Іноді вдаються до консультації фахівця, щоб виявити засвоюваність білка організмом. Кількість необхідних білків, жирів і вуглеводів розраховується виходячи з росту та ваги людини. Вигідніше становище у людей середнього зросту з широкою кісткою. В даному випадку м’язова маса буде збільшуватися швидше. Візуально така людина здається накачаною. При правильно підібраному раціоні харчування йому простіше простого накачати мускулатуру. У разі, якщо у людини надмірна маса тіла, рекомендовано знизити споживання жирів з вуглеводами.

Дієтологи радять культуристам роздільне харчування. З його допомогою можна швидше досягти результатів. Виключіть вживання хліба з маслом, забудьте про бутерброди. Вживайте його з овочами. Якщо спортсмену потрібно посилене харчування, тобто він не добирає у вазі, перевагу віддайте злаковим культурам і молочнокислим продуктам.

Вживайте більше яблук, ананасів, цитрусових і не бійтеся про надлишки вуглеводів. З бананами і фініками обережніше – в їх складі дуже велика кількість вуглеводів. Не вірте в міфи про спортивне харчування. Це не хімія. Спортхарчування не завдає ніякої шкоди організму людини. Тому не виключайте вживання протеїнів.

Ідеальні продукти харчування для людей, що займаються спортом:

  • біле м’ясо курочки;
  • яловичина;
  • яйця (врахуйте, вживання яєць 15 шт. в день – максимальна доза). Не забувайте, що цей продукт багатий на холестерин, і 1 жовтка в день достатньо;
  • будь-які рідкі страви;
  • білкові коктейлі (особливо корисно для людей з малою масою тіла). В цьому випадку допустима і плитка шоколаду, яка забезпечить організм необхідною енергією;
  • чай та кава.

Обмежте вживання солодощів – це може призвести до збільшення цукру в крові, і завдати шкоди серцевому м’язу. Замінюйте солодощі на вівсяне печиво. Не їжте після 18-00 дайте організму відпочинок. Якщо ж не під силу – випийте ряжанки або кефіру.