Для тих, хто не може жити без спорту, важливо стежити за своїм здоров’ям, регулярно вживати вітаміни. На сьогоднішній день виробники здорового харчування спільно з фармацевтами, створили індивідуальні вітамінні добавки для спортсменів, з огляду на високу завантаженість організму. Завдяки розробленим медикаментам, можливим буде не тільки уникнути браку потрібних речовин в організмі, але й повільного росту м’язів. Щоб захистити себе від виникненню проблем зі своїм здоров’ям, необхідно знати, як краще та правильно приймати вітаміни.

Вітамінні добавки вважаються значущим компонентом раціону спортивного людини, сприяючи хорошому обміну речовин і підтримці природних фізіологічних процесів. Спортсменам, які перебувають в постійній роботі над собою, рекомендовано підвищити дозу вітамінів. Необхідною умовою для людей, що займаються спортом, є правильний раціон з великим розмаїттям в меню. Але не у всіх є можливості, дотримуватися правил правильного харчування і рахувати калорії. Та й не всі продукти містять достатній обсяг необхідних вітамінів.

Абсолютно будь-який вітамін для вашого організму важливий по-своєму, а для спортсменів, потреба в них набагато вища. Брак навіть одного з вітамінів, може уповільнити ріст м’язової маси. Щоденне вживання допоможе Вам зберегти своє тіло в тонусі.

Вітамін С

З аскорбінкою нас познайомили ще в дитинстві. Симпатія до аскорбінової кислоти проявляється не у багатьох. Це один з важливих елементів для організму людини, яка веде спортивний спосіб життя. Завдяки йому, білок синтезується в організмі, краще засвоюється залізо, стабілізується рівень холестерину, відбувається збільшення тестостерону. Вітаміну С найбільше міститься в таких продуктах: солодкий перець, чорна смородина, ківі, шпинат, цвітна капуста. Найкращим часом для вживання вітаміну – після прийому їжі, щоб слизова оболонка шлунка не постраждала.

к содержанию ↑

Вітамін В

Іншим значущим вітаміном вважається В12. Він захищає Вас від розвитку анемії і сприяє нормальному травленню. Включайте в свій раціон: яйця, рибу, молоко, печінку та ін. Щоб збільшити кількість енергії, слід приймати вітаміни групи В. Вони допоможуть Вам зберегти молодість і поліпшити нервову систему. В1 міститься в кедрових горіхах, гречці, курячих яйцях, сочевиці, пивних дріжджах. Повсякденне вживання вітамінів позбавить Вас від судом в м’язах і поганого настрою.