Ранок – час неспокійний, особливе у спортсменів, бодібілдерів та фітнесистів, які починають день, хтось із об’ємної зарядки, а деякі навіть із невеликого тренування. Готувати складні страви для сніданку часу немає ні ввечері, ні тим більше зранку. Пропонуємо ідеї швидких протеїнових сніданків з високим вмістом білка, які будуть актуальні і для тих, хто набирає м’язову масу, і тим, хто зганяє вагу або сушиться.

к содержанию ↑

ТОП 5 швидких та корисних протеїнових сніданків

«Нічна» вівсянка

ночная овсянка

Доведено, що мюслі та вівсянка швидкого приготування – некорисні, а навіть шкідливі для здоров’я каші. Їх регулярне вживання на сніданок, у комбінації з фруктовим йогуртом, горіхами, сухофруктами та великою склянкою апельсинового фрешу, стало основною причиною масового ожиріння північноамериканців та «епідемії» цукрового діабету II типу.

Пропонуємо варіант корисного вівсяного сніданку власного приготування.

Складові:

  • вівсяна крупа, неподрібнена або плющена – 100 мл;
  • насіння чіа (за бажанням) – 1 ст. л.;
  • протеїновий порошок з ароматизатором на ваш смак — 1 мірна ложка;
  • йогурт без підсолоджувача, смакового наповнювача або фруктів (!) – 70 мл;
  • молоко 3,5% – 100 мл;
  • сіль – дрібка.

Також буде дуже корисним додавання у вівсяний сніданок 100 мл свіжої або замороженої ожини, чорниці або лохини.

Приготування:

  1. Плющену вівсяну крупу змішують з усіма перерахованими інгредієнтами в посуді з кришкою і залишають на 8 годин на верхній полиці холодильника.
  2. Недроблену вівсяну крупу ввечері поміщають у термос і заливають гарячим молоком. Вранці, безпосередньо перед сніданком, у піалі «збирають» кашу із запареної вівсянки та інших інгредієнтів.

За бажання в «нічну» вівсянку можна додати насіння, подрібнений арахіс або інші горіхи.

к содержанию ↑

Йогурт-яблучне парфе «5 хвилин»

 

йогурт - яблочное парфе

Йогурт-яблучне парфе швидкого приготування – чудова ідея для корисного спортивного сніданку в холодну пору року. Але для швидкого 5-хвилинного приготування цієї страви знадобиться мікрохвильова піч.

Складові:

  • велике яблуко – 1 шт.;
  • йогурт без смакового наповнювача, ягід чи фруктів – 100 мл;
  • вода – 3 ст. л.;
  • подрібнені горіхи – 10-20 г (1-2 ст. л.);
  • мелена кориця – 1/8 ч. л.

Для збільшення білкової макрос-складової сніданку, в йогурт-яблучне парфе слід додати 1 мірну ложку протеїнового порошку «Ванільне морозиво», а якщо ви сушите масу або худнете – порцію BPI SPORTS KE FEMINE-PRO.

Приготування:

  1. Яблуко очищають від шкірки, розрізають на 4 часточки, звільняють від серцевини і нарізають кубиком 1 х 1 см.
  2. Яблучні кубики посипають корицею, заливають водою і запікають 3 хвилини в СВЧ-печі.
  3. Яблучне пюре, яке вийшло, змішують з протеїновим порошком, йогуртом, посипають подрібненими горіхами.

Ранкове тренування чи зарядка забрали багато сил? Тоді запивайте парфе протеїновим коктейлем зі смаком ванільного молока, молочного шоколаду або полуниці.

к содержанию ↑

Протеїновий смузі

 

протеиновый смузи

Цей смачний, поживний та мінімалістичний варіант перекусу може бути включений в меню будь-якої спрямованості раціону, у будь-який час дня та/або після тренувань. Набираючи масу, додавайте більше горіхової олії, а на сушці або схудненні — більше льоду, зелені, ягід, а звичайне незбиране молоко замініть мигдальним або кокосовим. Варіанти обмежуються лише вашою фантазією, ми пропонуємо наступний.

Додайте прямо в блендер наступні інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;
  • заморожені ягоди асорті – 200 мл;
  • заморожений банан, нарізаний шматочками – 1/2 шт.;
  • арахісове масло або паста – 1 ст. л.;
  • протеїновий порошок SCITEC NUTRITION 100% WHEY ISOLATE – 40 г;
  • колотий лід – 100-200 мл.

Збивайте смузі на найвищій швидкості блендера та насолоджуйтесь!

к содержанию ↑

Палео-фітнес-вівсянка

 

палео-фитнес овяснка

Незалежно від вашого ставлення до палео-дієти, палео-вівсянка – чудовий варіант для 1-го або 2-го сніданку без зернового компонента.

Складові:

  • стиглий банан – ½ шт.;
  • мигдальні пластівці або борошно – 2 ст. л.;
  • кокосова стружка – 2 ст. л.;
  • мигдальне/кокосове молоко – 70-100 мл;
  • кориця – 1/4 ч. л.;
  • сіль – щіпка.

Ще для палео-фітнес-вівсянки знадобиться 1 мірна ложка (40 г) протеїнового порошку POWER PRO PROTEIN OMEGA зі смаком Мигдальний кекс.

Приготування:

  1. У піалі, яку можна ставити в НВЧ-піч, розімніть банан.
  2. Перемішайте банан з мигдальними пластівцями або борошном, кокосовою стружкою, корицею та сіллю.
  3. Залийте суміш мигдальним або кокосовим молоком.
  4. Поставте піалу в НВЧ до моменту, поки вона не почне закипати.
  5. Через 3 хвилини додайте протеїновий порошок, перемішайте і приємного апетиту!

У цей базовий рецепт можна додавати горіхи, насіння, кубики стиглого авокадо і навіть сире куряче або кілька перепелиних яєць. А якщо хочете, щоб палео-фітнес-вівсянка була солодшою, приправляйте її солодким сиропом без цукру.

к содержанию ↑

Швидкий протеїновий сніданок – фітнес-омлет

 

фитнес омелт на протеине

Яйця – ідеальна природна їжа для будь-якої людини, займається вона спортом чи ні. Пропонуємо один із найкращих варіантів 1-го сніданку для спортсменів, який посилений протеїновим компонентом.

Складові:

  • сирі курячі яйця – 2шт.;
  • вода – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 2 ч. л.;
  • твердий сир – 30-50 г;
  • протеїн NORTH COAST NATURALS ORGANIC HEMP PROTEIN – 2 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • мелені перець та паприка – за смаком.

Замість соусу до швидкого протеїнового фітнес-омлету підійде 50-100 мл овочевої сальси з авокадо, помідорів, болгарського перцю, цибулі шалота або білої частини пір’я зеленої цибулі, заправленої оцтом Бальзамік.

Приготування:

  1. Збийте виделкою у чашці яйця з водою.
  2. Розтопіть у НВЧ вершкове масло у тарілці з бортиком середньої висоти.
  3. Вийміть тарілку із печі. Поступово розподіліть пензликом масло. Вилийте збиті яйця.
  4. Накрийте тарілку харчовою плівкою, зробивши у ній маленький отвір для виходу пари.
  5. Готуйте омлет у НВЧ 1,5-2 хвилини, і в цей час натріть сир.
  6. Коли омлет стане каламутним, тарілку треба дістати та зняти плівку. Омлетний коржик потрібно рівномірно посолити, поперчити, присмачити протеїновим порошком.
  7. Посипте половину омлетного кола половиною тертого сиру, і накрийте іншою половиною, зігнувши корж навпіл за допомогою лопатки.
  8. Притрусіть складений омлет частиною тертого сиру, яка залишилася, посипте червоним перцем і паприкою, і дочекайтеся розплавлення сиру в НВЧ, виставивши найбільшу потужність. На це піде 10-15 секунд.

Перед подачею поруч із омлетом викладіть сальсу. Невелика кількість дуже дрібно нарізаних овочів не завадить засвоєнню білка, але й збагатить смак яєчного омлету, відтіняючи його кислинкою.

І насамкінець хочемо нагадати, що в онлайн-магазині спортхарчу BELOK.UA можна купити протеїнові батончики, печиво та готовий сухий протеїновий сніданок GO ON PROTEIN GRANOLA. Вони виручать, якщо часу на приготування протеїнового сніданку немає зовсім, а також якщо потрібно терміново вгамувати голод протягом дня або перекусити нашвидкуруч після тренування.