Одним з найважливіших складових тканин і зв’язок є хондроїтин. Саме від нього залежить, наскільки вони будуть міцні при розтягуванні або стисканні. Цей компонент є важливим не тільки для тих людей, які страждають від болю в суглобах, ревматоїдного артриту, переломів, але і для спортсменів.

hondroitin-sulfat

Основні функції хондроїтин сульфату

Цей компонент виконує такі важливі функції в організмі:

  • Забезпечує пружність хрящової тканини, а також її амортизаційні властивості завдяки утриманню рідини. Нестача цього компоненту може стати причиною розвитку остеоартриту.
  • Підвищує міцність зв’язок, що особливо актуально для тих, хто займається пауерліфтингом і бодібілдінгом.
  • Хондроїтин здійснює придушення ферментів, які негативно впливають на сполучну тканину.
  • Дозволяє знизити або повністю усунути хворобливі відчуття в суглобах, які пов’язані із запальними або дегенеративними процесами.
  • Відновлює хрящову тканину.
  • Є складовим компонентом синовіальної рідини, яка забезпечує ковзання суглобів і їх живлення.
к содержанию ↑

Актуальність хондроїтину сульфату для спортсменів

Щоб підтримувати тіло в хорошому стані, необхідні спеціальні добавки, зокрема ті, які містять хондроїтин сульфат. Їх вживання забезпечує потребу організму в цих речовинах, а також компенсує їх недолік в раціоні харчування.

Ще однією причиною важливості цього компонента для спортсменів є те, що для стабільного і швидкого росту м’язової маси в першу чергу варто подбати про зміцнення суглобів, сухожиль та кісток. Якщо цього не зробити, можливе зменшення швидкості росту м’язової тканини. Більш того, тренування при серйозних навантаженнях зі слабкими суглобами небезпечні травмами.

Хондроїтин сульфат є компонентом, який забезпечує живлення і підтримку сполучних тканин, виконує зміцнюючу функцію.

hondroitin-dlya-sustavov

к содержанию ↑

Хондроїтин в спортивному харчуванні

Оскільки в даний час вживання цього компонента у вигляді харчових продуктів значно знизилося, багато спортсменів звертають увагу на різні комплекси і добавки. Додатковий прийом позитивно впливає на організм і здоров’я людини.

Даний компонент визнаний біологічно активною добавкою в багатьох країнах. Оскільки він не має будь-якої взаємодії з іншими лікарськими препаратами, хондроїтин сульфат вважається безпечним засобом.

Для людей, які займаються бодібілдингом, а також для профілактики рекомендується приймати добавки в комплексі зі спортивним харчуванням з вмістом хондроїтину в кількості 800 мг на добу. Курс повинен становити 4 тижні. Повторення двічі на рік. При наявності проблем зі зв’язками та суглобами, які супроводжуються болями, розтягуваннями можна збільшити дозування до 1200 мг, а тривалість прийому до 2 місяців.