Як відомо, амінокислоти, це такі речовини, які є будівельним матеріалом для білка в організмі. А білок, в свою чергу, це той компонент, який є найважливішим у формуванні всіх органів і систем людини. Без нього важко уявити м’язи, зв’язки, сухожилля. Для побудови такої тканини, як, наприклад, м’язова, потрібна велика кількість амінокислот.

Спочатку в організм надходить саме білок, а далі він розщеплюється до амінокислот. Саме після такого складного процесу білок, вже розщеплений, готовий служити будівельним матеріалом для безлічі тканин і забезпечувати організм енергією.

Якщо з якихось причин амінокислот в організмі не вистачає, побудова тканин знижується, як зменшується і синтез корисних речовин. Організм людей, що активно займаються серйозними видами спорту, знаходиться в особливій зоні ризику, тому їм необхідне збагачення амінокислотами у вигляді спеціальних добавок.

Спортивне харчування, збагачене амінокислотами, повинно містити такі амінокислоти, які вже не містять сторонніх речовин. Тобто вже очищені спеціальними біотехнологічними прийомами.

Склад амінокислот також має бути багатим і повним. Адже роль кожного різновиду дуже важлива для того, щоб росла і стимулювалася м’язова тканина.

При правильному виборі добавки, а точніше спортивного харчування з вмістом амінокислот, а також при відповідних регулярних фізичних навантаженнях, можна досягти помітного збільшення м’язової маси.

Крім усього іншого, комплекси амінокислот знижують болі в м’язах, після інтенсивних тренувань. Ще амінокислоти здатні знижувати апетит і прискорювати спалювання жиру, не зачіпаючи при цьому м’язові тканини.

Комплекси амінокислот можуть випускатися в різних формах. Порошок, капсули, таблетки, ін’єкції. Відмінностей між ними практично немає, тому краще приймати препарати в найбільш зручній формі.

Час прийому залежить від поставленої мети. Звичайно ж, для того, щоб збільшити м’язову масу, амінокислоти варто приймати саме перед тренуваннями. У цей час вони засвоюються швидше. Цей же ефект дає застосування протеїнів вранці. Якщо основна мета прийому – це схуднення, то препарат слід застосовувати частіше.

Великий плюс амінокислот в тому, що вони є природними компонентами, і не потрібно обмежувати їх споживання за часом і робити перерви між прийомами.