Конопляна олія – ​​олія рослинного походження, отримана внаслідок обробки насіння конопель, шляхом холодного віджиму.

Багато хто чув про користь рослинних поліненасичених жирних кислот Омега-3, Омега-6. Одні з найвідоміших продуктів рослинного походження з вмістом жирних кислот: лляна олія, соняшникова, кунжутна, кукурудзяна, горіха пекан, конопляна.

Чому саме конопляна олія?

Олія конопель має досить таки приємний смак і аромат, а так само високий рівень вмісту Омега-6 і Омега-3 в співвідношенні 4:1, що дозволяє покрити добову потребу організму в жирних кислотах. У таких країнах як Японія, Швеція і Китай, вживання поліненасичених жирних кислот в співвідношенні 4 до 1, рекомендується всім жителям. Завдяки чому ці країни мають одні з найнижчих показників в світі по серцево-судинних захворювань, а так само інших хвороб пов’язаних з венозною системою – атеросклероз, тромбоз, варикоз.

konoplyanoe-maslo

Основні ефекти від прийому конопляної олії

  • Запобігання ішемічних хвороб серця, інфаркту, інсульту
  • Профілактика варикозу, варикоцеле, геморою
  • Профілактика шкірних захворювань (дерматит, псоріаз)
  • Поліпшення стану волосся і нігтів
  • Позитивний вплив на травну систему

Вплив конопляної олії на спортивні результати

  • Запобігає травмам зв’язок і суглобів
  • Покращує засвоєння калію (міцність кісток)
  • Прискорює обмінні процеси
  • Покращує відновлення

Як приймати конопляну олію?

З метою профілактики приймайте 1-2 ст. л кожного дня, на голодний шлунок за 20-30 хвилин перед прийомом їжі.